Wie houdt Mathieu van der Poel van 3 op een rij bij EK veldrijden? (poll)

9 november 2019

BSR

Mathieu van der Poel sloeg aan het begin van de veldritwinter nogal wat crossen over, maar na zijn comeback (en zege) in Ruddervoorde is het duidelijk: 'MvdP' is direct topfavoriet voor het EK in Silvelle, Italië. Wie zijn de 5 belangrijkste concurrenten voor de Nederlander in de jacht op zijn 3e EK-titel op rij in het veld?


Check hier op welke 5 coureurs Van der Poel moet letten komende zondag!

Wie wordt Europees kampioen in het veld?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Laurens Sweeck
Bij de Belgische ploeg ontbreekt nog altijd Wout van Aert, nadat hij in de Tour de France verschrikkelijk hard ten val kwam. De 25-jarige Laurens Sweeck is iemand om rekening mee te houden. Het begin van zijn veldritseizoen was niet super, maar in Ruddervoorde was het Sweeck die het langst (tot voorbij halfweg cross) bij Mathieu van der Poel kon blijven. Lukt dat hem in Silvelle nóg langer?

Sweeck (l) op het podium van de cross van Ruddervoorde.Eli Iserbyt
Bij afwezigheid van Van Aert hoopten -vooral- de Belgen dat Eli Iserbyt de rol van Van Aert kon overnemen en zo de strijd aan kon gaan met Van der Poel. Het pas 22-jarige talent probeerde het ook zeer enthousiast in Ruddervoorde, maar betaalde daarvoor de prijs. Kan hij met een iets kalmere aanpak het Van der Poel wél lastig maken?

Iserbyt wint de cross in Gavere.Toon Aerts
Vorig jaar, toen de 2-strijd Mathieu van der Poel-Wout van Aert op z'n hoogtepunt was, was er 1 coureur die zo nu en dan in het spoor van de 2 kemphanen kon blijven: Toon Aerts. De Belgisch kampioen in het veld lijkt dit seizoen wat minder in vorm te zijn, maar in de Superprestige-cross van Ruddervoorde liet hij zich zien met plek 3. Een goede test voor het EK, kan hij hier nóg een stap zetten?

Toon Aerts.Tom Pidcock
De 1e niét-Belgische concurrent van Mathieu van der Poel komt uit Groot-Brittannië. Tom Pidcock is pas 20 jaar jong, maar zijn talent laat haar steeds meer zien en óók op het hoogste niveau. Bij het WK op de weg voor beloften (in eigen land) werd Pidcock 3e; het zegt wat over zijn supertalent. Dit veldritseizoen doet hij ook sterk mee bij de profs: kan hij verrassen in Italië?

Pidcock.Quinten Hermans
De laatste belangrijke concurrent van Mathieu van der Poel is de 24-jarige Quinten Hermans. De Belg is normaal gesproken een ploeggenoot van Lars van der Haar, de Nederlander die op het EK dan weer in dienst rijdt van Van der Poel. Maar nu zal Hermans tegen Van der Haar én Van der Poel rijden. Kan hij de Nederlanders verslaan?

Quinten Hermans.Het EK veldrijden bij de mannen gaat zondag 10 november om 15.20 uur van start en is te zien op NPO1 én Eurosport!