Dit is wat Van der Poel binnen harkte na prima weekendje🤑🚴‍♂️

11 februari 2019

ANP

Het gaat ongelofelijk lekker met Mathieu van der Poel. Onze 24-jarige landgenoot werd vorig weekend wereldkampioen veldrijden en pakte afgelopen weekend al zijn 29e en 30e overwinning van deze winter. Maar wat houdt Van der Poel nou over aan al die overwinningen?


Nou, we hebben even een rekensommetje voor je gemaakt. Afgelopen weekend schreef Van der Poel in Lille de DVV-Trofee op zijn naam. Die overwinning levert hem zo even €30.000 op. Daarnaast bleek Van der Poel ook in de tussensprints de snelste, waardoor hij daar ook nog eens €2.500 aan overhield.

Superprestige
Ook in de Superprestige kan Van der Poel flink cashen. Zondag won hij in Hoogstraten, waardoor de renner van Corendon-Circus eigenlijk niet meer van de 1e plek kan worden verstoten. Om de rekensom even wat leuker te maken rekenen we €30.000 die hij gaat krijgen voor de eindoverwinning in de Superprestige ook gewoon mee.

Zo komen we op een totaal van €62.500. Niet slecht natuurlijk, voor een weekendje! "Ja, ik kan niet ontkennen dat het voor mijn portemonnee een interessante tweedaagse is geworden", zei Van der Poel al tegen Het Nieuwsblad.