🎥 | Lars van der Haar moet alleen Laurens Sweeck voor laten gaan in Krawatencross

12 februari 2023

Lars van der Haar is in het Belgische Lille als 2e geëindigd in de Krawatencross, de voorlaatste wedstrijd om de X2O-Trofee. Van der Haar zag in de slotfase de Belg Laurens Sweeck bij hem wegrijden.


De Nederlander was zaterdag in Middelkerke ook al als 2e gefinisht, toen achter de Belg Eli Iserbyt.

Klassement
De wedstrijd in Middelkerke leverde de Woudenberger wel de eindzege in het klassement om de Superprestige op. In de stand om de X2O-Trofee staat hij 2e achter Iserbyt, die in Lille als 3e de finish bereikte. Het verschil is dermate groot in het voordeel van de Belg dat de winst in dat klassement, goed voor 30.000 euro, niet meer haalbaar lijkt voor Van der Haar. Volgende week is de laatste wedstrijd in Brussel.

Lees ook: Wereldkampioene Fem van Empel showt regenboogtrui voor 1e keer en wint

'Was een fout'
Van der Haar was als altijd snel weg en kreeg met Sweeck een aangename vluchtgezel mee. "Het is leuk koersen met iemand die dat ook wil. Ik rijd graag met Laurens", vertelde de nummer 4 van het door Mathieu van der Poel gewonnen WK van vorige week bij tv-zender Sporza.

In de slotronde ging het mis voor de 31-jarige Nederlander, die zaterdag vertelde dat hij het huidige seizoen als zijn beste ooit beschouwt. "Misschien koerste ik te graag vandaag en verspeelde ik daardoor de overwinning", concludeerde hij nadat Sweeck in de slotronde een gaatje had geslagen. Van der Haar kwam op het snelle parcours net niet meer in zijn wiel.

"Het was een fout van me", oordeelde Van der Haar. "Ik was niet de mindere, maar hij reed misschien net iets vinniger naar het einde toe." Pim Ronhaar was op de 5e plaats de 2e Nederlander.