Mathieu van der Poel verslaat wereldkampioen Van Aert in Otegem

14 januari 2019

Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft voor de 19e keer op rij een veldrit gewonnen. De kersvers Nederlands kampioen won de cross in Otegem na een strijd met wereldkampioen Wout van Aert en pakte zo al zijn 25e (!) seizoenszege.


Het was voor Van der Poel, die deze veldritwinter bijna alles wint waar hij start, alweer zijn 4e zege op rij in Otegem.

Van der Poel versnelt, Van Aert volgt
Na een rustige 1e ronde, waarin MvdP zich nog rustig hield, trok de Nederlands én Europees kampioen door in ronde 2. Het was enkel Van Aert, die op het Belgische kampioenschap nog werd verslagen door Toon Aerts, die Van der Poel kon volgen. Samen bouwden ze een geruststellende voorsprong op ten opzichte van achtervolgers Eli Iserbyt en Belgische kampioen Aerts.

19e zege op rij voor MvdP
Een foutje van Van Aert op 5 rondes van het einde kon Van der Poel een kleine voorsprong pakken. En zo'n voorsprong moet je Van der Poel in deze vorm niet geven. De heerser van deze veldritwinter reed seconde voor seconde verder weg bij zijn rivaal en mocht in Otegem al voor de 19e op rij juichen in een veldrit waar hij aan de start stond.

Van Aert eindigde als tweede en Aerts schudde Iserbyt af in de strijd om plek 3. De jonge Iserbyt moest zelfs de strijd staken in de slotfase nadat hij zijn enkel blesseerde.