Mathieu van der Poel wint ook 1e cross in regenboogtrui

6 februari 2019

photo: Cor Vos

Mathieu van der Poel blijft ook na zijn zondag behaalde wereldtitel winnen. De Nederlandse veldrijder was vandaag de beste in Maldegem, waar de 7e wedstrijd van de Brico Cross werd verreden.


Van der Poel gooide halverwege de rit het tempo omhoog. Enkele concurrenten konden mee, maar een 2e versnelling van de rijder van Corendon-Circus was ze te machtig.

Van der haar 4e
De Belg Michael Vanthourenhout eindigde als 2e, voor zijn landgenoot Toon Aerts. Aerts kon profiteren van een foutje van Lars van der Haar, die met de 4e plek genoegen moest nemen.

De 8e en laatste wedstrijd van de Brico Cross is 17 februari in Hulst in Nederland.

'Klein feestje gehad na wereldtitel'
,,We hebben een heel klein feestje gehad na de wereldtitel, maar niet overdreven'', aldus Van der Poel, die dit seizoen nu op 28 zeges staat. ,,Door de regen was het parcours echt glad en dat maakte het wel bijzonder technisch. Ik ga nu nog enkele wedstrijden in het veld afwerken. Na een korte rustperiode begint mijn seizoen op de weg.''

Tijdens dat wegseizoen zal Van der Poel voor de 1e keer in zijn loopbaan een serieus wegprogramma afwerken. Zo werd vandaag bekend dat zijn ploeg (en hij dus ook) zal starten in de Amstel Gold Race.