Van der Poel herpakt zich in Hoogstraten na mislopen WK-titel

11 februari 2018

Photo News

Mathieu van der Poel heeft bij de wedstrijd om de Superprestige in Hoogstraten zijn 28ste overwinning van het seizoen geboekt. Met deze prestatie pakte hij ook de winst in het eindklassement. Hij passeerde in de tussenstand de Belg Wout van Aert, die in de laatste wedstrijd in Middelkerke niet meer in actie komt. Van de Poel kan daarom niet meer worden gepasseerd.


De Nederlandse veldrijder eindigde in Hoogstraten voor de Belg Laurens Sweeck en zijn broer David. Wereldkampioen Wout van Aert finishte als 6de.

Na zijn mislukte jacht op de wereldtitel herstelde Van der Poel zaterdag zijn hegemonie van dit seizoen al door in het Belgische Lille de Krawatencross, die meetelt voor de DVV-Trofee, te winnen. Hij behaalde ook de eindzege in de DVV-Trofee. Eerder verzekerde hij zich al van de eindzege in de wereldbeker.

Zijn zeges gaven Van der Poel niet het gevoel dat hij iets recht had gezet na het missen van de wereldtitel, maar hij had toch wel genoten. ,,Het was uiteindelijk nog wel een fijne cross. Ik heb nog geprobeerd om rekening te houden met David. Het is wel leuk dat hij uiteindelijk nog derde is geworden", zei hij tegen het Belgische Sporza over zijn broer.

Van der Poel gaat er zelf ook vanuit dat de eindzege in de Superprestige binnen is. ,,Ik denk niet dat Van Aert er zal zijn in Middelkerke. Hij zal zich aan zijn planning houden." Van Aert gaat op trainingsstage als voorbereiding op het wegseizoen. Hij wil eind februari starten in Omloop Het Nieuwsblad.