Veldrijder Van Aert kon niet slapen na ‘harde woorden’ pa Van der Poel: ‘Héél jammer’

10 februari 2018

Belga

Wout van Aert heeft tegen Het Nieuwsblad gezegd dat hij na de kritiek van Adrie van der Poel, waarin Van der Poel suggereerde dat Van Aert zich medisch voorbereid zou hebben op het WK, een aantal slapeloze nachten heeft gehad.


"Ja, ik heb in Spanje wakker gelegen van de woorden van Adrie van der Poel. Ik ben ook maar een mens en trek met dat toch aan. Als je zo’n wereldtitel pakt, wat toch wel 1 van de mooiste momenten in mijn carrière was, dan verwacht je niet dat er zo maar iets uit de lucht gegrepen gaat worden."

Dat gevoel moet even slijten bij Van Aert. "Dat vond ik toch wel héél jammer. Ik heb er even tijd voor nodig gehad om dat te verwerken."

Onschuld
Papa Van der Poel was zich tegen Sporza van geen kwaad bewust over zijn woorden: "Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar men denkt nu dat er iets is. Ze hebben het bij het verkeerde eind. Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment."

Van Aert had in de Krawatencross in Lille zaterdag niets in de melk te brokkelen. De kersverse wereldkampioen eindigde op een 8ste plaats, op bijna 2 minuten van Mathieu van der Poel.