🎥 | Zo denkt sirtakispits Sierhuis over zijn bijzondere keuze voor Griekenland

14 oktober 2019

Kaj Sierhuis draagt op dit moment nog vol trots het shirt van Jong Oranje, maar gaat dat binnenkort misschien wel inruilen voor het blauwe shirt van Griekenland. De spits van Groningen heeft de unieke kans om voor Griekenland uit te komen en staat volgens bondscoach John van 't Schip 'op het lijstje'. HUH?!


Sierhuis is op 27 april 1998 geboren in Athene, de hoofdstad van Griekenland. Zijn vader Cock was 2 jaar lang de grote baas bij AEK Athene. Kaj woonde de eerste 4 jaar van zijn leven onder de Griekse zon. Daardoor heeft Sierhuis de mogelijkheid om voor het Griekse nationale elftal uit te komen. "Ik spreek echt maar een paar woorden Grieks", lacht Sierhuis, die het woordje Kalimera (goedendag) nog alleraardigst uit zijn mond krijgt.

LEES OOK: Ludovit Reis speelt nu met Messi en was 4 jaar geleden nog amateur (video)

Nog altijd de keuze
De spits speelde van 2009 tot en met 2017 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij werd kampioen met Jong Ajax en speelde een paar wedstrijden in het eerste. Omdat hij weinig aan spelen toekwam, besloot hij naar FC Groningen te vertrekken en daar doet hij het naar behoren. Zijn spel bij Groningen levert hem een plek op bij Jong Oranje.

'We houden hem in de gaten'
Sierhuis speelde in de jaren bij Ajax in bijna alle jeugdelftallen van Nederland, maar omdat hij nog nooit voor 'het grote Oranje' uitkwam, heeft hij door zijn bijzondere paspoort nog altijd de keuze. “We weten dat hij roots heeft en voor Griekenland zou kunnen uitkomen", zei John van 't Schip onlangs, "Dus hij staat op de lijst. Kaj is een jonge jongen, die ook meer moet gaan spelen. Dat houden we zeker in de gaten”

In de video gaat Sierhuis vanaf 2:54 in op het spelen voor Griekenland.