Chelsea wint van United door héérlijke kopbal Morata en sluit aan bij top (video)

admin • 20:21, 05-11-2017 / Laatste Update: 14:44, 07-01-2024

Chelsea heeft in eigen huis nipt van Manchester United gewonnen. Dankzij de overwinning sluiten zij aan bij de top van de Engelse Premier League (op Manchester City na). Een puntgave kopbal van Alvaro Morata bezorgde The Blues de enige goal en de 3 broodnodige punten: 1-0.

Voor beide teams was het erg belangrijk een goed resultaat neer te zetten, want Manchester City had eerder op de zondag met 3-1 gewonnen van Arsenal. Voor de wedstrijd stonden zij daardoor als koploper maar liefst 8 punten los van hun stadsrivalen en 12 van Chelsea.

Doelpuntloze 1ste helft

In de 1ste helft gebeurde er niet heel veel op Stamford Bridge. United had de verdedigende stellingen goed opgetrokken en daardoor was het voor Chelsea, dat meer aanvallende intenties had, moeilijk om er doorheen te komen. Doordat The Blues moeilijk in de buurt van de goal van David de Gea kwamen, losten zij vooral schoten vanuit de 2de lijn.

Moratatataaaa!

Toch kon César Azpilicueta in de 54ste minuut het hoofd van Morata vinden met een afgemeten voorzet. Zijn loeiharde kopstoot was al helemaal puik, want hij kopte de bal zowat harder in de kruising dan amateurvoetballers schieten. Het was de 1ste keer in 7 wedstrijden dat hij scoorde voor zijn club.

Daarna moest United het spel proberen te maken, maar dat lukte niet echt. Hoewel het vlak voor tijd nog wel spannend werd, kwam de thuisploeg niet meer echt in de problemen. De 3 dure punten bleven in Londen.