Dove Russische museumkat gaat voorspellen wie wereldkampioen wordt (video)

13 maart 2018

Achilles de kat die normaal muizen vangt in het Russische museum de Hermitage in Sint-Petersburg heeft weer eens een belangrijke functie te pakken. Nadat hij in 2017 het officiële orakel van de Confederations Cup was, is hij dat nu ook voor WK 2018.


Achilles gaat dus (proberen te) voorspellen wie er wereldkampioen wordt deze zomer. Mary Khaltunen, woordvoerder van de Hermitage zegt dat Achilles de juiste keuze voor het officiële orakel was. "Hij heeft aangetoond keuzes te kunnen maken en analyses uit te kunnen voeren", zei ze volgens het Nieuwsblad. Om daar aan toe te voegen: "Achilles is doof geboren, dus hij kan niet worden afgeleid."

Dat klopt
Dat Khaltunen geen onzin praat kunnen we afleiden uit de voorspellingen van de Confederations Cup. Toen voorspelde Achilles 3 van de 4 wedstrijden goed. Daaronder zat de finale.

Het kiezen gaat als volgt te werk: Er worden 2 bakjes met voer neergezet voor de neus van de kat. Ieder bakje bevat 1 van de 2 vlaggen van de landen die tegen elkaar spelen. Het bakje waar Achilles uit eet, is automatisch de winnaar van de wedstrijd.