🎥 | Dumoulin ziet zichzelf als tweede man: ‘Primoz is de beste van de wereld’

20 december 2019

Met gepaste trots presenteerde Team-Jumbo het 3-koppige monster waarmee ze de Tour de France willen winnen. De verwachting is dat Tom Dumoulin de nummer 1 zou zijn en dat Primoz Roglic en Steven Kruijswijk zijn helpers zouden zijden. In gesprek met het AD zegt de Giro-winnaar van 2017 dat het iets anders ligt.


"Primoz heeft het afgelopen jaar laten zien dat hij de beste van de wereld is. Op dit moment staat hij daarom op 1." Volgens Dumoulin betekent het dat wanneer de 3 in de problemen komen, Dumoulin en Kruijswijk (3e in de vorige Tour) en vuile werk moeten opknappen voor Roglic (winnaar van de Vuelta). De volgorde kan volgens de Limburger tot aan de zomer nog veranderen: "Vlak voor de Tour gaan we evalueren."

Tekst loopt door onder de foto


'Heerlijk'
Dumoulin lijkt er niet om te malen: "Ik vind dit heerlijk. Ik mag voor mijn kans gaan, zonder dat het negatieve druk brengt." Hij denkt ook niet dat de afspraken nog tot problemen gaan leiden: "Movistar heeft laten zien dat het mis kan gaan als je met meerdere grote kopmannen naar de Tour gaat. Maar Sky (inmiddels Ineos red.) laat al jaren zien dat het ook heel goed kan uitpakken als je een goed plan hebt."

Hiërarchie
Volgens Dumoulin moet er een volgorde zijn zijn. "In de beklimmingen is het makkelijk, dan komt de sterkste altijd wel bovendrijven, We hebben een probleem als we in een hectische rit met z'n 3en zijn, zonder helpers. Als er dán gevaarlijke mannen gaan rijden, wie gaat er dan als eerste demarreren? Daarvoor moeten we wel een duidelijke hiërarchie hebben."