Europa League: vervanger Dost goud waard voor Sporting, Lazio en Dynamo in evenwicht (video's)

Martijn Baars • 00:10, 09-03-2018 / Laatste Update: 20:08, 12-12-2023

Donderdagavond was het weer tijd voor de Europa League. In de 8ste finales staan er een paar heerlijke wedstrijden op het programma. De laatste 4 wedstrijden van de avond zijn RB Leipzig - Zenit Sint-Petersburg, Lazio - Dinamo Kiev, Sporting Lissabon - Viktoria Plzen en Olympique Marseille - Athletic de Bilbao.

Dit terugwedstrijden worden volgende week gespeeld.

RB Leipzig - Zenit Sint-Petersburg (2-1)

RB Leipzig heeft gewonnen van Zenit Sint-Petersburg, maar de Russen zijn nog niet kansloos in de return. Armindo Tué Na Bangna, bijnaam Bruma, brak de wedstrijd in de 56ste minuut open op aangeven van Werner. Diezelfde Werner maakte in de 77ste minuut de 2-0. Criscito deed namens Zenit in de 86ste minuut pas iets terug, 2-1.

Lazio - Dynamo Kiev (2-2)

Het was even schrikken voor Lazio toen Viktor Tsygankov in de 52ste minuut met een heerlijk hakje de 0-1 maakte. Maar toen de Italianen bij waren gekomen van de schrik, zetten ze de score gelijk weer recht. Immobile maakte de score binnen 2 minuten weer gelijk. Felipe Anderson maakte de 2-1 voor Lazio. Maar de Italianen waren nog niet af van plaaggeest Tsygankov, hij gaf in de 79ste minuut de assist aan Moraes die de eindstand bepaalde op 2-2. Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd voor Lazio.

Sporting Lissabon - Viktoria Plzen (2-0)

Sporting had een makkelijkere avond verwacht tegen Viktoria Plzen, maar scoren was lastig. Bas Dost deed niet mee vanwege een blessure, maar zijn vervanger deed het zeker niet minder. Vooral de goal aan het einde van de 1ste helft kreeg de handen op elkaar. Na een heerlijke assist van Coentrão nam Montero strak op de borst aan en ramde de bal in het doel voor hij de grond had geraakt.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

😱 ASSIST

😎 DOELPUNT

Fredy Montero zet Sporting (na een fantastische assist) op voorsprong!#EuropaLeague #spoplz #UEL #voetbalinside pic.twitter.com/FlGv6U8Eqw

— Voetbal Inside (@VoetbalInside) 8 maart 2018

De 2e goal werd ook gemaakt door Montero. Minder fraai, maar ook zeker niet makkelijk.

Tekst gaat door onder de Tweet.

Montero brengt Sporting op een 2-0 voorsprong! #EuropaLeague #splpil #voetbalinside pic.twitter.com/UHhbJT3Wnu

Olympique Marseille - Athletic de Bilbao (3-1)

Marseille begon sterk aan de wedstrijd. Al in de 1ste minuut maakt Ocampos de 1-0. Payet zorgde in de 14de minuut voor de 2-0. Bilbao leek na rust wakker te zijn geworden en maakte in de 48ste minuut de aansluitingstreffer. Ocampos gooide de deur definitief dicht door in de 57ste minuut de 3-1 te maken. Beide teams ontvingen 3 gele kaarten tijdens deze wedstrijd.