🎥 | GRUWELIJK! Iedereen (en Sierd) flipt helemaal na winnende goal Luuk de Jong

Robert Hüsken • 00:59, 21-10-2019 / Laatste Update: 09:23, 05-01-2024

Het is nieeeeet te geloven. Hij stond niet in de basis, maar mocht wel invallen. En BOTSS. In de 86ste minuut werkte LUUK DE JONG de 1-0 binnen voor Sevilla. De Nederlander maakte voor de Spaanse voetbalclub zijn eerste officiële doelpunt in de competitie en dat was meteen de winnende tegen Levante.

Check hierboven de goal op de beelden van Ziggo Sport.

Even daarvoor had Luuk de Jong nog deze grote kans gemist:

De Jong had in 7 van de eerste 8 competitieduels een basisplaats bij Sevilla, maar wist daarin steeds niet te scoren. Deze avond zette coach Julen Lopetegui hem voor de 2de keer op de bank. Vorige maand in de uitwedstrijd bij Eibar (3-2 nederlaag na 2-1 voorsprong) bleef hij daar de hele wedstrijd zitten, maar nu mocht de gedeeld topscorer van de eredivisie vorig seizoen in het 70ste minuut het veld in.

Doelpunten nodig

Dat was niet verwonderlijk, want Sevilla had een doelpunt nodig. Ook de Mexicaanse spits Javier ‘Chicharito’ Hernández kon ondanks een hoop kansen niet scoren, waarmee de kopsterke De Jong het verschil moest gaan maken in een aantrekkelijke wedstrijd. De Jong miste zijn eerste kans nog, maar in de 86ste minuut viel dan eindelijk die verlossende goal voor de 29-jarige spits. Hij kopte met zijn achterhoofd een goede voorzet van Sevilla-captain Jesús Navas knap binnen.