Krul: ‘Geen toeval dat Hahn en ik op kunstgras onze kruisband scheuren’

31 januari 2016

anp

Tim Krul (27) scheurde op 10 oktober vorig jaar de kruisband van zijn rechterknie in de EK kwalificatie-interland van Oranje bij Kazachstan. Op één derde van zijn revalidatie heeft hij de grootste schok van zijn blessure wel verwerkt, maar de Haagse doelman van Newcastle United heeft nog een lange weg te gaan.

De Knie. Hij was er de laatste drie maanden altijd en overal. Als hij uit zijn bed stapte. In zijn auto. Op de trap. Bij het koffie zetten. Het eten. In de ochtend. Avond. Om kwart over drie. En voor drie. En er tussen. ,,Soms, heel soms," zegt Tim Krul, ,,dan, denk je er heel even niet aan, maar dat duurt hooguit drie seconden."

Terugblik
Tim Krul vindt het niet altijd even prettig om terug te blikken. Niet op successen, zoals zijn heldenrol op het WK in de penaltyreeks tegen Costa Rica. En ook niet op de donkerste periode in zijn loopbaan. Het is allemaal voor later als de keeperhandschoenen opgeborgen zijn. Nu is hij 27 jaar. In de bloei van zijn (voetbal)leven. Het liefst kijkt hij alleen vooruit.

Toch zette de Hagenaar afgelopen week niet voor niets een filmpje op social media. Over zijn revalidatie, het moment dat het gebeurde en de vooruitzichten. Hij beseft ook: het publiek, de fans, ze willen dolgraag weten hoe het met hem gaat.
,,Beter," glimlacht Krul flauwtjes, ,,ik zit nu op één derde van mijn revalidatie en denk dat ik het ergste heb gehad. Zo rond kerst toen de meeste wedstrijden werden gespeeld, dat waren letterlijk de donkerste dagen. Weet jij hoe het met Warner Hahn gaat? Scheurde toch ook zijn kruisband? Ook op een koude avond en ook op kunstgras hè. Dat kan geen toeval zijn."