'Schweini' koos bewust voor penalty's bij Italiaans vak (video)

'Schweini' koos bewust voor penalty's bij Italiaans vak (video)

admin • 19:23, 03-07-2016 / Laatste Update: 01:00, 06-01-2024

Bastian Schweinsteiger won gisteravond de toss voor de strafschoppenreeks, maar de Duitse aanvoerder koos opmerkelijk genoeg om de penalty's voor de Italiaanse fans te nemen. Zelfs de Hongaarse arbiter Viktor Kassai vroeg tot twee keer toe of de Duitser er zeker van was. Schweinsteiger miste zelf zijn strafschop, maar zag Die Mannschaft uiteindelijk zegevieren tegen Italië.

Which way do you want to shoot?.... Really??!? That way?!?! #GERITA pic.twitter.com/RIa0BN6jcu

— Sean O'Connor (@seandoconnor) 3 juli 2016

Bijgeloof

De verklaring voor zijn opmerkelijke keuze is: bijgeloof. ,,Ik heb nagedacht over de penaltyreeksen in het verleden'', vertelde Schweinsteiger aan Bild.

Hij had het over de halve finale van de Champions League in 2012. Schweinsteiger won toen met Bayern München de strafschoppenreeks van Real Madrid voor het Madrileense vak. De scheidsrechter bij die wedstrijd: Viktor Kassai!  In de finale verloren de Duitsers vervolgens tegen Chelsea met Bayern-supporters achter het doel. Schweinsteiger verwees ook naar de Zwitsers die in de achtste finale van het huidige EK voor de eigen fans van elf meter verloren van Polen.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="portugal" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]