🎥 | Mega-enthousiaste Wayne ‘Hawaii 501’ Mardle: ‘Ik ren na een 180 naar België!’

26 januari 2020

Wanneer Wayne Mardle ergens verschijnt weet je meteen dat het een feest wordt. Er zijn in de wereld maar weinig mensen die zoveel positiviteit uitstralen als Hawaii 5-0-1. Op Kings of Darts sprak Sportnieuws.nl met de enthousiaste Engelsman over wat er met hem gebeurt wanneer zijn entertainment, wat er gebeurt als 'ie 180 gooit en over Raymond van Barneveld.


"Je kan mij echt niet de King of Darts noemen", begint Mardle vol verbazing als zijn naam wordt genoemd in het rijtje. "Michael van Gerwen is voor mij de echte King of Darts. Zelfs nog boven Phil Taylor en Raymond van Barneveld." Over de Nederlanders is de oud-darter super positief. "Barney heeft darts echt heel groot gemaakt. Zonder hem zou Nederland waarschijnlijk geen darts gespeeld hebben, net als België en Duitsland."

LEES OOK: 🎥 | Gestopte Van Barneveld is nu Lego-bouwer en postzegelverzamelaar

Op dit moment is Mardle analist bij SkySports en sloot zijn profcarrière in 2012 af bij de PDC. Sindsdien is hij zich gaan richten op het gooien van demonstratietoernooien. "Dat is wat ik echt leuk vind. Er is geen druk en je kan gewoon lekker genieten met de fans." Vooral dat genieten met de fans is iets wat hij uitvoerig doet. Zeker als 'ie een 180 erin weet te smijten, is het een groot feest in de zaal.

LEES OOK: 🎥 | Vincent van der Voort krijgt vaak ‘boze’ berichten van PDC: ‘Als ik iets vind, zeg ik het’