Real Madrid dankzij buitenspelgoals Ronaldo naar halve finale Champions League (video’s)

18 april 2017

AFP

Real Madrid mag scheidsrechter Viktor Kassai op de blote knieën danken dat de halve finale van de Champions League is bereikt. De Hongaarse arbiter gaf een dubieuze rode kaart aan Arturo Vidal van Bayern München en keurde 2 buitenspelgoals van Cristiano Ronaldo in de verlenging goed. Daardoor won Real na verlenging met 4-2.


Real had al vroeg in de wedstrijd het geluk dat Arturo Vidal binnen 6 minuten geel kreeg. Daarmee was de angel uit het middenveld van Bayern gehaald. Dat opende de deur voor een handvol dikke kansen voor de thuisploeg. Onder anderen Daniel Carvajal en Sergio Ramos misten grote kansen. Check de hoogtepunten van de eerste helft hier.

Rode kaart vergeten?
In de tweede helft leek Vidal er met rood vanaf te moeten na een stevige charge. De Chileen van Bayern mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Viktor Kassai de tweede gele kaart op zak hield. Vijf minuten later deed de arbiter hetzelfde bij Real-middenvelder Casemiro, die bij het neerhalen van Arjen Robben een strafschop veroorzaakte. Maar was het er wel eentje? Robben gaat wel heel gemakkelijk (en typisch voor hem) naar de grond.

Penalty Lewandowski: 0-1!
De Braziliaan mocht blijven staan, maar zag Robert Lewandowski de score wel van 11 meter openen: 0-1. Daarmee was Bayern er nog niet, want in München werd met 2-1 verloren. Er was dus nog een Duitse goal nodig. Die had een minuut na de 0-1 eigenlijk al moeten vallen. Vidal schoot na een heerlijke pass over.

Golazo Ronaldo!
Real Madrid raakte van slag door de goal van Bayern, dat daarna vol joeg op de tweede goal. Pas een kwartier voor tijd viel er weer wat te juichen. Maar dan vooral voor de thuissupporters. Ronaldo dook tegen een heerlijke voorzet aan en kopte de 1-1 binnen.

Duitsers...
Einde verhaal, zou je zeggen. Maar Duitsers moet je nooit afschrijven. Want anderhalve minuut na de 1-1 van de Portugees stond het alweer 1-2 voor Bayern! Een oogverblindend lelijke goal zorgde voor de stand die na 90 minuten verlenging zou betekenen. Sergio Ramos liep de bal knullig in eigen doel. En dat in zijn 100e Champions League-wedstrijd voor Real...

Rode kaart
Scheidsrechter Kassai bleek uiteindelijk niet zijn rode kaart vergeten te zijn. Vidal en Casemiro hadden er al veel eerder af gemoeten met hun tweede gele kaart, maar het duurde tot de 85e minuut voordat de Hongaar eindelijk rood trok. Vidal raakte weliswaar de bal, maar was al meerdere keren over het randje gegaan. De rode kaart was verdiend te noemen, al was het moment onterecht.

Verlenging
Met 10 man vond Bayern het voldoende om de 'verlenging te verdedigen'. Daar moest het nog wel voor oppassen, want in de laatste seconde mocht Ramos nog bijna een corner binnenkoppen. Het bleef bij 1-2 en dus werd het verlengen in Santiago Bernabéu.

Eerder 1-3 dan 2-2
In die verlenging leek het wel of niet Bayern maar Real met 10 man stond. De Duitsers zetten vol druk en kregen ook de grootste kans op een goal. Robben legde net iets te laat af op de ingevallen Douglas Costa.

Buitenspelgoal Ronaldo... telt!
Het mag een Cruijffiaans gezegde zijn, maar hij was ook in deze wedstrijd weer raak. 'Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. En dat was precies wat Real deed. Ramos gaf in de slotfase van de eerste helft van de verlenging een prima voorzet op Ronaldo en die schoot kalm raak. Maar: in buitenspelpositie! De Portugees stond een meter buitenspel, maar de goal telde wel. 2-2 dus!

Ronaldo en Asensio met de beslissing
Met die 2-2 was de dappere poging van Bayern om nog voor een stunt te zorgen definitief gebroken. Ronaldo maakte op aangeven van Marcelo (weer in buitenspelpositie?!) zijn hattrick compleet: 3-2.

Half Nederlands feestje
Even later mocht ook Marco Asensio Willemsen (een halve Nederlander) feestvieren. Hij rondde een zelf opgezette aanval knap af voor de 4-2. Real Madrid dus na een knotsgek duel naar de halve finale van de Champions League!