De Roon duimt voor cluppie: ‘Sparta terugbrengen waar het thuishoort’

25 mei 2019

Marten de Roon speelt morgen 1 van de belangrijkste potjes van zijn leven, maar daar lijkt de controleur van Oranje nog niet mee bezig te zijn. De speler van Atalanta stuurde vandaag een videoboodschap naar zijn oude cluppie en de ernstige blik verraadt dat zijn hart nog steeds in Het Kasteel ligt.


,,Gegroet Spartanen'', begon een Wilhelmina-achtige toespraak in Lombardije, ,,Vanuit Italië wil ik, Marten de Roon, jullie ontzettend veel geluk wensen bij de laatste 2 wedstrijden. 2 finales om Sparta terug te brengen waar het thuishoort, in de eredivisie! Ontzettend veel succes en laat het zien.''

Op het spel
Sparta begint zaterdagavond thuis aan de 1e van 2 wedstrijden tegen De Graafschap, de winnaar mag volgend jaar in de eredivisie spelen. Verliest De Graafschap na 2 potjes, dan betekent dat dus degradatie voor de Superboeren.

Champions League
De Roon voetbalde sinds 2006 in de jeugd van Sparta en speelde tot 2012 in 2 seizoen 58 potjes voor de oudste profclub van Nederland. Nu is hij bezig aan een 2e periode bij Atalanta Bergamo, waar hij morgen voor het eerst in de clubgeschiedenis de Champions League kan halen.

BREUEEEER
Er zijn nog meer Spartanen die hun club wilden steunen.