🎥 | Tommie van der Leegte zat in gestoorde gevangenis in Amerika: ‘Prison Break is er niks bij’

6 februari 2023

Wát een gestoord verhaal van oud-voetballer Tommie van der Leegte. De voormalig prof van onder andere PSV heeft in de Orange County Jail, een van de ergste gevangennissen van de Verenigde Staten, gezeten. En allemaal om een redelijk knullige reden, zo vertelde hij bij ESPN.


Hij zou een weekje naar Miami gaan, op bezoek bij familie. Van der Leegte had helemaal geen visa geregeld, maar uiteindelijk werd dat voor hem gefixt. Aangezien hij een nieuw paspoort had, kreeg hij het advies om niks te zeggen over een bezoekje naar Irak.

In Orlando (een tussenstop) werd hij geruit gepikt. Een van zijn kinderen had een scheur in zijn paspoort gemaakt en Van der Leegte besloot toen die complete pagina eruit te scheuren. In Orlando moest hij zijn telefoon inleveren, waarop te zien was dat hij in Irak was geweest.

Orange County Jail
Hij werd behandeld als terrorist, zo zei hij zelf. Hij werd hardhandig gefouilleerd en moest overnachten in de Orange County Jail. "Prison Break is er niks bij", zo zei Van der Leegte. Hij werd met 24 man in een cel geplaatst en deed geen oog dicht.

's Ochtends deed hij zijn verhaal bij een bewaker, die schrok en zei dat hij hier helemaal niet hoorde. Toch moest hij naar een nieuwe cel, waar een 'grote man' wat wilde proberen. Van der Leegte sprintte weg en ging bij een bewaker nogmaals zijn verhaal doen. Uiteindelijk heeft hij aan zijn bureau 3 tot 4 uur gewacht tot hij weer weg mocht.