🎥 | Weghorst goud waard met hattrick, Bosz pakt in slotseconden overwinning

admin • 18:47, 15-02-2020 / Laatste Update: 19:03, 08-01-2024

Wout Weghorst is zijn gewicht in goud waard voor VFL Wolfsburg. Zijn 3 goals in de wedstrijd tegen Hoffenheim waren nét genoeg voor de overwinning: 2-3. Peter Bosz won na een spetterende slotfase met dezelfde cijfers.

Elke bal die Weghorst raak schoot, betekende een voorsprong voor Wolfsburg. Nadat hij in de 18e minuut uit een penalty had gescoord (0-1), schoot hij vlak na rust nog een keer vanaf 11 meter raak (1-2). Daarmee poetste hij de gelijkmaker van Christoph Baumgartner (1-1) weg.

3 keer is scheepsrecht

Nog geen 8 minuten na zijn 2e goal gaf Wolfsburg de voorsprong alweer uit handen. Andrej Kramaric werkte na een uur spelen de 3e pingel van de wedstrijd binnen. 19 minuten voor tijd schoot Weghorst voor de 3e keer raak, dit keer met een prachtige stift. De 3e goal bleek uiteindelijk de winnende te zijn.

Bellarabi matchwinner

Bij het Bayer Leverkusen van Peter Bosz is Karim Bellarabi de held van de dag. De club leek lange tijd gelijk te spelen bij Union Berlin. Nadat Moussa Diaby Leverkusen 7 minuten voor tijd op een 1-2 voorsprong had gezet, maakte de Berlijners in een mum van tijd weer gelijk. Diep blessuretijd zorgde Bellarabi alsnog voor de overwinning: 2-3. Leverkusen-speler Daley Sinkgraven zat niet bij de selectie.

Stand

Na 22 wedstrijden staat Wolfsburg met 31 punten 9e in de Bundesliga. Leverkusen staat met 40 punten 4e. Mönchengladbach, dat nu 5e staat met 39 punten, heeft 2 wedstrijden minder gespeeld en zou Bayer Leverkusen daarmee in kunnen halen.

Leipzig weer (even) koploper

RB Leipzig is weer (even) koploper in de Bundesliga. Thuis won de ploeg met 3-0 van Werder Bremen. Bayern München speelt zondagmiddag in de 22e speelronde en kan dan weer over Leipzig heen gaan op de ranglijst. Hertha BSC won met 2-1 op bezoek bij Paderborn, terwijl FC Augsburg en SC Freiburg de punten deelden (1-1).