🎥 | Invaller Dybala brengt Juventus weer aan kop in Serie A, Ronaldo pissig om wissel

10 november 2019

Juventus is weer koploper van de Seria A. De ploeg uit Turijn won van AC Milan door een doelpunt van invaller Paulo Dybala in de 77ste minuut.


De Argentijn was in de 55ste minuut in het veld gekomen als vervanger van Cristiano Ronaldo, die boos was omdat hij gewisseld werd.

Mooie goal
Juventus speelde zeker niet goed, maar net op het moment dat AC Milan dacht dat het kans had op een puntje, was daar Paulo Dybala. De kleine Argentijn speelde zich met een snelle kapbeweging met zijn goede linker knap vrij en schoot met zijn mindere rechterbeen goed raak in de verre hoek (zie video boven). Zo viel in de 77ste minuut dan toch nog de goal waar iedereen zo lang op wachtte.

Ronaldo boos
Juventus was duidelijk de betere partij, maar echte kansen leverde dat lange tijd niet op. Cristiano Ronaldo speelde een zwakke partij, maar toch ging er even een schok van verbazing door het stadion toen de 34-jarige sterspeler uit Portugal 10 minuten na rust plots naar de kant werd gehaald door Maurizio Sarri. Ronaldo had weinig trek om naast zijn coach op de bank te gaan zitten en stormde met boze armgebaren direct de kleedkamer in. Ronaldo zal 22 minuten later vanuit de kleedkamer gezien en gehoord hebben dat zijn vervanger de winnende maakte.

De Ligt foutloos
Matthijs de Ligt, vorige week de matchwinner in de stadsderby bij Torino (0-1), speelde een uitstekende wedstrijd. De 20-jarige verdediger had een lichte blessure overgehouden aan die Derby della Mole en liet daarom de uitwedstrijd bij Lokomotiv Moskou (1-2 winst) in de Champions League schieten, maar vanavond stond De Ligt er gewoon weer.

Juve aan kop
Juventus heeft nu 32 punten na 12 wedstrijden. Dat is 1 punt meer dan Internazionale, het enige team dat het Juventus dit seizoen lastig lijkt te kunnen maken. AS Roma en Napoli hebben inmiddels al een enorme achterstand opgelopen. En AC Milan dan? Die club is terug te vinden op een treurig stemmende 14e plaats in de Serie A.