14 minuten blessuretijd bij Galatasaray, dat daardoor achterstand ombuigt in overwinning

11 mei 2019

BSR Agency

Het zag er lang naar uit dat Galatasaray averij punten ging verliezen bij Rizespor, maar de ploeg van Ryan Donk sloeg in blessuretijd (die 14 minuten duurde!) 2 keer toe en maakte zo de 2-1 achterstand goed: 2-3.


‘Gala’ begon voortvarend en kwam al in de negende minuut op voorsprong door een goal van Sofiane Feghouli. Mbaya Diagne had 8 minuten voor de rust de wedstrijd min of meer kunnen beslissen, maar hij faalde vanaf 11 meter. Vlak voor rust sloeg Vedat Muriqi toe.

Volle winst
In de 73ste minuut moest Rizespor met 10 man verder na de rode kaart voor Braian Samudio. Toen kwam de thuisploeg dankzij Aminu Umar op voorsprong. Ondanks zijn misser kreeg Diagne in blessuretijd nog een herkansing vanaf de stip. De Senegalees was nu wel doeltreffend. In de 7e minuut van de blessuretijd bezorgde Diagne op aangeven van Feghouli zijn ploeg zelfs de volle winst.

Ryan Donk kreeg in de 1e helft de gele kaart en werd na ruim een uur vervangen.

Kraker
Achtervolger Medipol Basaksehir ontvangt zondag MKE Ankaragücü en kan in punten gelijk komen met de koploper. Volgende week zondag is de kraker tussen Galatasaray en Basaksehir.