🎥 | 2 goals & 2 assists: buitenaardse Messi loodst Barça naar zege en koppositie

29 oktober 2019

Getty Images

FC Barcelona is dankzij een 5-1 zege op Real Valladolid terug aan kop in La Liga. De landskampioen had het allemaal te danken aan een absoluut ontketende en ongrijpbare Lionel Messi.


Barcelona kwam door een schot van de Fransman Clément Lenglet al in de 2e minuut op voorsprong. Na een kwartier stond het echter weer gelijk. Doelman Marc-André ter Stegen werkte een vrije trap van Michel niet goed weg, waarop Kiko uit de rebound scoorde.

1-0
1-1
Toch nog ruime zege
De thuisploeg ging alsnog met een voorsprong de rust in dankzij Messi. De Argentijn stuurde met een steekballetje Arturo Vidal weg, die scoorde met het puntje van zijn schoen (2-1). Met een perfecte vrije trap zorgde Messi voor de 3-1. In de 2e helft stuurde de voor Frenkie de Jong ingevallen Ivan Rakitic op zijn beurt Messi weg om zijn 2e binnen te tikken. De Argentijn bracht Luis Suárez vervolgens in stelling voor de 5-1.

2-1
3-1
4-1
Granada kan er nog overheen
Barcelona gaat nu met 22 punten aan de leiding. Granada, dat net als Atlético Madrid 2 punten minder heeft, komt donderdag nog in actie.