5 bestemmingen waar Arjen Robben eens goed over na moet denken

20 mei 2019

Getty Images

Nadat Arjen Robben met een droomafscheid de Duitse landstitel pakte, staat alleen de bekerfinale nog op het programma. Daarna gaat het Bayern-boek dicht en mag de Oranje-legende eens goed gaan nadenken wat hij gaat doen. Hieronder 5 mogelijkheden voor een laatste stap.


Mocht hij geen zware blessures krijgen, dan zit het er in ieder geval dik in dat Robben nog een paar jaar doorgaat. Een overstap naar China of de zandbak gaat 'm niet worden, zo meldde Robben eerder in Studio Voetbal.

FC Groningen
Groningers én romantici zullen op dit scenario hopen: Arjen Robben, de grootste speler die ze ooit hebben voortgebracht, keert terug naar De Trots van het Noorden. Sinds zijn vertrek in 2002 is de Bedummer zijn jeugdliefde nooit uit het oog verloren. Ook niet onbelangrijk: hij laat er deze zomer een nieuwe villa bouwen.

Het sportieve plaatje is misschien minder dan bij andere clubs, maar we moeten niet vergeten dat de ploeg van Danny Buijs nog vol in de race is voor Europees voetbal.

PSV
Over naar Eindhoven, waar Robben de laatste 2 jaar van zijn eredivisie-tijd speelde. Er lopen nog steeds bekenden als Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy op De Herdgang rond die hem kunnen overhalen.

Ook qua prestige kan het een aantrekkelijke keuze zijn: PSV kan zich in de zomer via play-offs nog kwalificeren voor de Champions League. Het is wel de vraag of de ploeg na deze transferzomer nog genoeg kwaliteit overheeft om zich voor dat toernooi te plaatsen.

Noord-Amerika
Als hij nog een avontuur wil meemaken, kan Robben natuurlijk nog altijd voor de MLS kiezen. In de VS en Canada lijken de tijden van volgevreten vedettes afgelopen te zijn en die nieuwe serieuze aanpak past perfect bij de gretige speler die Robben altijd is geweest.

Het grootste nadeel van de MLS is nog altijd het ondoenlijke schema vol met vliegreizen. Daarmee zijn spelers zomaar de helft van het seizoen van huis. Een rit van Groningen naar VVV is niets vergeleken met een trip van Toronto naar Los Angeles. Over Toronto gesproken: in april ging nog het gerucht dat hij gesprekken had met de plaatselijke FC.

Ajax
Een overstap waar PSV-fans niet aan moeten denken, maar gezien de uitspraken van Mark Overmars moeten we ook met dít scenario rekening houden. Bovendien moet je je afvragen hoeveel Robben voor PSV voelt. Om maar even een vergelijking te maken: Robben speelde maar 56 wedstrijden voor PSV, een aantal dat Steven Bergwijn allang verdubbeld heeft (120).

Het zou ook niet de 1e keer zijn dan een oud-PSV'er na een internationale carrière naar Ajax vertrekt. Ook Jaap Stam kon kiezen. De oersterke verdediger sloot zijn carrière af in Amsterdam.

Nog een topclub
Het is een onwaarschijnlijke, maar een rol bij een topclub moeten we nog niet volledig uitsluiten. Er zijn altijd clubs die wel wat ervaring kunnen gebruiken en spelers als Hendrik Larsson (Barcelona) en David Beckham (Milan en PSG) hebben laten zien dat het best wel leuk kan zijn.

Of Robben dit nog wil, is zeer de vraag. De kans is aanwezig dat hij een groot deel van de wedstrijden op de bank zit. Daar lijkt hij weinig zin in te hebben.
Maarten Westerduin