AC Milan geeft zege uit handen bij debuut trainer Stefano Pioli

20 oktober 2019

AFP

Stefano Pioli heeft zijn eerste wedstrijd als coach van AC Milan niet kunnen winnen. De 54-jarige trainer uit Parma dacht de gevallen grootmacht in San Siro naar een zwaarbevochten zege te loodsen, maar het gepromoveerde US Lecce maakte in blessuretijd nog gelijk: 2-2. 


Pioli nam anderhalve week geleden het stokje over van Marco Giampaolo, die vier van de eerste zeven wedstrijden als coach van AC Milan verloor. Pioli werd daarmee alweer de tiende coach van de Rossoneri sinds 2014. De voormalig coach van Bologna, Lazio en Fiorentina was in 2016 ook de opvolger van Frank de Boer bij Internazionale, maar hield het bij de andere club in Milaan slechts een halfjaar uit. Zijn start bij AC Milan was ook niet zoals hij had gehoopt. 

Çalhanoğlu
AC Milan kwam in de 20ste minuut op voorsprong via Hakan Çalhanoğlu. De 43-voudig international van Turkije heeft sinds zijn komst in 2017 nooit echt kunnen overtuigen, maar was vanavond de grote uitblinker in San Siro. Hij maakte op fraaie wijze de 1-0, nadat hij na een dieptepass van Lucas Biglia knap raak schoot uit de draai.

Babacar
In de 62ste minuut maakte Lecce gelijk via de Senegalese spits Khouma Babacar, maar tien minuten voor tijd leek AC Milan de zege toch nog binnen te gaan slepen. De Poolse spits Krzysztof Piatek, die vorig seizoen 22 keer scoorde in de Serie A namens Genoa en Milan, maakte na goed voorbereidend werk van Çalhanoğlu de bevrijdende 2-1. 

Toch nog 2-2
Het feestje van Piatek en Pioli werd echter toch nog om zeep geholpen, want Marco Calderoni maakte in blessuretijd nog de 2-2 namens Lecce. AC Milan staat nu 12de in de Serie A met 10 punten na 8 wedstrijden.