AC Milan klimt naar 4de plaats na inhaalzege op Genoa

21 januari 2019

Getty Images

AC Milan heeft de inhaalwedstrijd bij Genoa met 2-0 gewonnen. De vleugelaanvallers Fabio Borini en Suso scoorden in de laatste twintig minuten voor de ploeg van Gennaro Gattuso, die vanaf de tribune moest toekijken. 

Fabio Borini maakte in de 72ste minuut de 0-1, waarna Suso tien minuten later voor de 0-2 zorgde. AC Milan klimt door de overwinning over Lazio en AS Roma heen naar de vierde plaats in de Serie A. 

Eerste goal
Het was voor Borini, die in de zomer overkwam van Sunderland, het eerste doelpunt dit seizoen. De spits moest het tot dusverre vooral van invalbeurten hebben. Borini mocht tegen Genoa wel vanaf het begin meedoen omdat Gonzalo Higuaín ontbrak. Gattuso nam de aanvaller niet op in zijn wedstrijdselectie omdat de Argentijnse spits in zijn hoofd met een transfer naar Chelsea bezig zou zijn. De Londenaren willen Higuaín, die nog eigendom is van Juventus, graag huren.

AC Milan zou bij een vertrek van Higuaín de Poolse spits Krzysztof Piatek aan de selectie willen toevoegen. Piatek maakte voor Genoa dit seizoen al dertien treffers in de Serie A. Tegen Milan hield coach Cesare Prandelli Piatek buiten zijn selectie.

AC Milan heeft een punt meer dan nummer vijf AS Roma en twee punten meer dan nummer zes Lazio, dat gisteravond van Napoli verloor.