Advocaat vond dat Feyenoord overwinning had verdiend: ‘Controleerden en kregen kansen’

22 oktober 2020

BSR Agency

Dick Advocaat zag donderdagavond dat 'zijn' Feyenoord op bezoek bij Dinamo Zagreb aanspraak maakte op de 3 punten, maar uiteindelijk bleven de Rotterdammers steken op 0-0. Daar baalde Advocaat na afloop gigantisch van.


"Het laatste kwartier werden we onder druk gezet, dan kan de bal verkeerd vallen", was Advocaat eerlijk. "Maar tot de 70e minuut hadden we de controle en kregen we genoeg kansen. De verdiende goal viel niet, maar gelukkig werd er aan de andere kant ook niet meer gescoord", aldus Advocaat voor de camera van RTL7.

Penalty
Steven Berghuis verzuimde vanaf 11 meter de score te openen. Dat zijn inzet werd gepareerd, neemt Advocaat de aanvoerder niet kwalijk. "Een penalty is een penalty, als je ze altijd neemt kan je hem ook een keer missen. Hij heeft een goede trap en daarom neemt hij ze ook."

Scheids
Wél baalde de 73-jarige oefenmeester van hoe de scheidsrechter uit de kleedkamer kwam. "Ik vond de scheidsrechter in de 1e helft heel goed fluiten, maar in de 2e helft gaf hij de kaarten wel heel makkelijk. Ik vraag me af of die 2e gele kaart (voor Senesi, red.) terecht was."