Afellay ‘ongelooflijk dankbaar’ voor rentree bij PSV: ‘Hoop dat er nog veel wedstrijden volgen’

7 december 2019

BSR Agency

Ibrahim Afellay heeft zaterdagavond zijn rentree gemaakt bij PSV. De 33-jarige middenvelder mocht in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-0) in de 81e minuut invallen voor Denzel Dumfries.


,,Ik ben zo ongelooflijk dankbaar‘’, sprak een blije Afellay na afloop tegen FOX Sports. ,,Ik hoop dat er nog vele wedstrijden mogen volgen.‘’

2 jaar lang traject
Afellay ondertekende afgelopen zomer een contract bij PSV, waar hij ook al van 2004 tot 2011 voetbalde. De voormalig international speelde bijna 2 jaar lang door blessures geen wedstrijden en moest daardoor eerst een heel traject afleggen om fit te worden.

Aanvoerder
Trainer Mark van Bommel maakte Afellay bij zijn terugkeer aanvoerder. Tijdens zijn afwezigheid droeg eerst Pablo Rosario de band en sinds een paar weken is Dumfries aanvoerder.

Toegezongen
De supporters van PSV zongen zaterdag massaal dat ze Afellay, die al wel meedeed in enkele oefenwedstrijden, aan het werk wilden zien. Van Bommel gaf uiteindelijk gehoord aan die oproep. Afellay kreeg direct de band om van Dumfries.