‘Ajax haalt ALTIJD de kwartfinale als het 1e Champions League-wedstrijd wint’

17 september 2019

ANP

Het is tijd voor een opmerkelijke, maar ook hele fijne statistiek! Als Ajax de 1e wedstrijd van het Champions League-seizoen wint (voorrondes niet meegerekend), haalt het standaard de kwartfinales. Dat biedt hoop!


Het feitje komt na de heerlijke 3-0 winst tegen Lille als een geschenk uit de hemel en is ook nog eens hartstikke waar! Dit begon in het eerste seizoen waarin de naam Champions League werd gebruikt.

Gouden jaren '90
In 1995 won Ajax de 1e wedstrijd van AC Milan en pakte het in een legendarisch seizoen tegen datzelfde Milan de 'Cup met de grote oren'. Een jaar later won het ook de 1e wedstrijd. Ditmaal was het Real Madrid die eraan moest geloven. Die jaargang haalde Ajax knap de finale, maar moest het uiteindelijk het hoofd buigen voor Juventus. In 1996/97 werd duel nummer 1 gewonnen van AJ Auxerre. Toen haalden de Amsterdammers de halve finale, maar bleek de 'Oude Dame' wederom te sterk.

Een zegetocht onder Ronald Koeman
We lijken wel in herhaling te vallen, maar in het CL-seizoen 2002/03 werd opnieuw het miljardenbal met een overwinning geopend. Olympique Lyon werd aan de kant geschoven en wederom haalde het de kwartfinale. Toen bleek AC Milan in de 'dying seconds' nét een maatje te groot.

De 'klas van 2019'
Vorig jaar was een jaar om nooit te vergeten. En ook toen begonnen ze het seizoen met een 3-0 zege. Toen was PAOK het slachtoffer. De rest is geschiedenis. Real Madrid en Juventus waren figuranten in het Ajax-sprookje en op een haartje na bereikte de Amsterdamse ploeg de CL-finale. We zullen over het einde niet verder deze oude wond openrijten.