Ajax wil het klimaat redden en reist voor de Champions League met de trein naar Lille

14 oktober 2019

BSR/Soccrates Images

Als Ajax woensdag 27 november in de Champions League tegen Lille speelt, reist het naar Frankrijk met de trein in plaats van met het vliegtuig. De Amsterdammers doen dit om klimaatneutraler te reizen en niet alleen van Lille, maar ook van de klimaatverandering te winnen.


Door de reis komt Ajax een stuk vroeger in Lille aan dan wanneer ze het vliegtuig zouden nemen. De treinreis duurt ongeveer 2,5 uur (mits de NS geen vertraging heeft, kuch kuch). Met het vliegtuig duurt het van deur tot deur ongeveer 3 uur langer.

"Efficiënter en minder vermoeiend"
Directeur Edwin van der Sar is erg te spreken over de afspraak die Ajax hierover met de NS heeft gemaakt. "We leven in een klimaatbewuste tijd en wij willen als club graag een goed voorbeeld geven. Lille leent zich qua ligging uitstekend voor een treinreis, vandaar dat wij met dit idee bij de NS hebben aangeklopt. Voor Erik ten Hag en zijn mannen lijkt dit ons een efficiëntere en minder vermoeiende reis. Want de prestatie die Ajax in Lille moet leveren staat natuurlijk voorop."

Speelschema Ajax in CL
Ajax moet eerst nog het tweeluik tegen Chelsea spelen in de Champions League. 23 oktober spelen de Amsterdammers thuis en 5 november reizen ze af naar Londen (met het vliegtuig). 27 november is dus tegen Lille en de laatste pot in de groepsfase is 10 december thuis tegen Valencia.