Ajax wil 4 miljoen euro steun van de overheid via speciale regeling

11 juli 2020

ANP

Ajax heeft net als de andere clubs in het betaald voetbal een beroep gedaan op de zogeheten NOW-regeling van de overheid. Deze is ingesteld om steun te bieden aan bedrijven of organisaties die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis.


Ajax heeft bijna 4 miljoen euro gevraagd, PSV 2,7 miljoen euro. AZ vroeg bijna 2,3 miljoen euro en Feyenoord 1,3 miljoen euro. Ook de KNVB heeft geld gevraagd: 2 miljoen euro. De bedragen zijn klein in vergelijking met wat de KLM bijvoorbeeld heeft gevraagd: 300 miljoen euro.

Voorwaarden
Dat blijkt uit gegevens die uitkeringsinstantie UWV openbaar heeft gemaakt. Wie aan de gestelde voorwaarden voldoet, mag het geld houden.

De clubs in het betaald voetbal hebben ook zelf actie ondernomen om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten, bijvoorbeeld door salariskortingen te vragen aan alle medewerkers en ook de spelersgroep. Daarvoor werd een branchebrede richtlijn opgesteld door de sociale partners in de voetbalbranche, die door de meeste clubs als richtsnoer is gebruikt.