Alfred Schreuder verveelt zich niet in coronapauze

28 maart 2020

BSR Agency

Alfred Schreuder, trainer van TSG 1899 Hoffenheim, volgt zijn spelers op afstand en schaaft aan de tactiek van zijn ploeg. Ook heeft hij veel contact met clubeigenaar Dietmar Hopp. De verguisde Duitser is op zoek naar een vaccin voor het coronavirus.


Schreuder zet zijn spelers dus thuis aan het werk: "En met de moderne technieken is dit goed te volgen. Met speciale software kan op afstand via de telefoon alles worden bijgehouden. De tijd probeer ik zo goed mogelijk te besteden, onder meer met het verder uitdiepen van onze speelstijl. Samen met de videoanalist zoeken we nieuwe beelden om hiermee aan de slag te gaan", vertelt hij aan het AD.

Hopp 'bijzondere man'
Hopp speelt een belangrijke rol in de zoektocht naar een vaccin tegen corona. "In de herfst hoopt hij een vaccin klaar te hebben. Donald Trump wil dat voor heel veel geld naar de Verenigde Staten halen, maar hij heeft dat al naast zich neergelegd, omdat hij het vaccin voor de hele wereld, en niet voor 1 land wil maken. Het is een bijzondere man, die een hele belangrijke rol speelt in de strijd tegen het coronavirus.’’