Amateur maakt op 69(!)-jarige leeftijd officiële debuut in 1e van dorpsclub

30 mei 2019

ANP/ Foto ter illustratie

Het is misschien al even geleden, maar dit is wel een mooi berichtje uit het amateurvoetbal. Bij voetbalclub SJZ uit het Zuid-Hollandse Zoeterwoude maakte Gerard van der Hoeven afgelopen seizoen zijn debuut in het 1e van de club. In een officiële wedstrijd!


Op zich al een bizar gegeven, maar het wordt nog iets mooier. Gerard van der Hoeven nam namelijk de plaats in van zijn zoon Guus, die na jaren trouwe dienst stopt bij de zondag 3e klasser.

Hoe dan?
Gerard van der Hoeven had eigenlijk al veel eerder zijn debuut kunnen maken. In juni 2015 kocht Van der Hoeven bij een veilig namelijk 'een officieel debuut in SJZ 1'. Het duurde wel een paar jaar voor het er daadwerkelijk van kwam.

De wedstrijd tegen Graaf Willem II VAC verliep meer dan uitstekend (8-1 winst) en dus was de tijd rijp voor het debuut van Van der Hoeven senior."Ik zat direct lekker in de wedstrijd. De eerste 2 balcontacten waren meteen goed, waardoor we balbezit konden houden. Ik bracht rust in het elftal en een hoop routine", zou Van der Hoeven volgens de KNVB hebben gezegd tegen trainer Ludo Pistorius.