Amateurclub rijdt 180 kilometer voor jan met de korte achternaam

4 februari 2019

Het witte veld in Enter © Willem Korenromp

Nederland kleurde vlak voor het weekend wit door de vele sneeuw die viel. In de loop van het weekend deed de dooi zijn best om de nationale (amateur)voetbalvelden bespeelbaar te krijgen. Dit lukte soms wel, maar ook soms niet. Bij het potje Enter Vooruit-Sherpenzeel ging het pas heel laat toch mis.


De spelers en begeleiding van Scherpenzeel zaten te wachten op het belletje van Enter Vooruit dat de wedstrijd was afgelast, maar het telefoontje bleef uit. 8 (!) minuten voor de aftrap zette scheidsrechter Werkhoven alsnog een streep door het duel.

Lijnen niet te zien
Terwijl de spelers van Enter Vooruit en Scherpenzeel bezig waren met hun warming-up vond er in de middencirkel topoverleg plaats. De scheidsrechter en begeleiders van beide teams zagen dat er steeds meer sneeuw viel op het Enterse hoofdveld. De belijning was steeds minder goed zichtbaar, terwijl verschillende spelers al uitgleden tijdens de warming-up.

180 kilometer
Nu kun je natuurlijk denken: 'Ja, dat is vervelend, maar zo'n ramp is het ook weer niet?' Nou, niet als je bedenkt dat Scherpenzeel 90 kilometer heen - en dus ook weer 90 kilometer terug moest rijden voor het potje tegen Enter Vooruit.

Toch kon iedereen zich volgens Tubantia wel vinden in de beslissing van de scheidsrechter om de wedstrijd toch af te blazen.  "Goede beslissing scheids", sprak een van de spelers van Scherpenzeel Werkhoven toe.