💔 | Drama bij amateurclub na overlijden jeugdspeler: KNVB doet moeilijk

14 juni 2023

Ed van Alem / DG

De KNVB is alsnog ingegaan op het verzoek van amateurclub SSS'18 uit Overloon om de finale van de nacompetitie tegen Walram te verplaatsen na het overlijden van een jeugdlid op maandag. Dat wilde bond eigenlijk niet.


De club is in diepe rouw na het plotselinge overlijden van de speler van 17, schrijft De Gelderlander. Patrick Borghs, voorzitter van SSS'18, zei dat op zondag voetballen (een dag na de uitvaart) geen optie is. "Er zijn heel veel spelers betrokken bij dit drama. Op de club proef ik intens verdriet."

Dat heeft hij ook aangegeven bij de KNVB, zodat de wedstrijd tegen Walram verplaatst kon worden. Maar daar wilde de bond in eerste instantie niet aan. "Er is nul menselijke compassie."

Mail gestuurd naar directeur KNVB
Daarom stuurde Borghs een mail naar Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de voetbalbond. Daarin zei hij dat hij hoopte dat de KNVB 'oog heeft voor het leed wat onze vereniging is overkomen' en dat ze zondag sowieso niet zouden spelen.

Update
De KNVB is woensdag alsnog gezwicht voor het verzoek van de Overloonse club. De wedstrijd is verplaatst naar donderdagavond 20.00 uur. Dat is dus morgen al... en dat terwijl het dorp en de club nog in diepe rouw zijn...