Amateurduel op bizarre manier afgemaakt na oerwoudgeluiden (video)

6 maart 2016

screenshot
Hoofdklasse-pot gestaakt, teams spelen wedstrijd onder protest uit

Spelers die al hooghoudend een wedstrijd uitspelen, je ziet het niet elke dag. VVOG en Harkemase Boys vonden het wel best nadat aanvaller Pernelly Biya racistische leuzen naar zijn hoofd geslingerd kreeg. De wedstrijd werd gestaakt, waarna de teams besloten ermee te kappen.

5 Minuten voor tijd begon een domme kracht herrie te schoppen. Na zijn oerwoudgeluiden werd hij van het park af geflikkerd door een paar anderen, maar toen begon het gezeik op het veld pas. Assistent-trainer Henk Drost van VVOG maakte een opmerking en kreeg rood.

Van het veld
Daarop werd Biya woedend en de Harderwijkers stapten van het veld af. Na 10 minuten werd het duel weer hervat, maar gebald werd er niet meer. Beide ploegen wachtten in stilstand op het laatste fluitsignaal. De spelers van VVOG speelden elkaar de bal toe en hielden hoog. Er werd dus ook niet meer gescoord, Harkemase Boys won de wedstrijd met 2-0.

Maatregelen
Harkemase Boys keurt op de clubwebsite weten de oerwoudgeluiden af. ,,Het is inmiddels duidelijk wie de geluiden heeft gemaakt, hij is door de supporters die in de buurt stonden direct terechtgewezen. Het bestuur gaat harde maatregelen nemen tegen de schuldige.''