Amateurkeeper vijfdeklasser breekt vakantie in Ibiza af voor wedstrijdje

7 mei 2019

ANP

Je hebt amateurvoetballers die graag willen spelen. Je hebt amateurvoetballers die heel graag willen spelen. En je hebt Wessel Knapen. De keeper van vijfdeklasser Rood-Wit´62 kwam eerder terug van zijn vakantie in Ibiza om met zijn ploeg nacompetitie proberen te halen.


De vakantie met zijn vriendin was al een tijdje geboekt, maar Knapen had een afspraak met zijn trainer gemaakt. "Als we in de maand april de belangrijke wedstrijden tegen de concurrenten zouden winnen, dan zou ik terugkomen voor deze wedstrijd", zegt Knapen tegen het Eindhovens Dagblad.

Lieve vriendin 
Zo gezegd zo gedaan en dus boekte de doelman voor €160 een los ticket om terug te vliegen. "Ik heb een hele lieve vriendin die mij gewoon laat terugvliegen. Zij zit er nog tot woensdagavond", vervolgt de doelman zijn verhaal.

Niet helemaal voor niets 
Rood-Wit´62 won met 0-5 van Nederwetten. Al binnen tien minuten stond de ploeg van Knapen op een 0-2 voorsprong. "Toen we al zo snel 0-2 voorstonden dacht ik bij mezelf dat er net zo goed iemand anders op doel had kunnen staan. Maar toen ik daarna een belangrijke save maakte wist ik dat ik niet voor niets was teruggekomen."