Amateurploegje duikt kroeg in vanwege sneeuw, moet toch voetballen en krijgt pak slaag

17 december 2018

ANP

De spelers van LSV Boxtel vonden het heerlijk toen het zaterdagavond begon te sneeuwen. Zondag vrij was de gedachte, dus besloot een enkeling de kroeg in te duiken. Flink wat pintjes later zagen ze tot hun eigen verbazing dat de wedstrijd tegen Riel tóch door ging. En dat hebben ze geweten ook.


Toen het bier inmiddels naar de benen was gezakt, mochten ze lekker 'de wei in'. Spelers van Riel waren net wat fitter en alerter en dat bleek in de uitslag: 1-4.

Vrijwilligers aan de slag
"Een aantal zijn iets later naar bed gegaan dan normaal. Ook in de WhatsApp-groep werden er veel vragen gesteld over het doorgaan van de wedstrijd", vertelde leider Mark van der Struijk tegenover het Brabants Dagblad.

Vrijwilligers maakten het veld sneeuwvrij. "Ze hebben in de ochtend hard gewerkt en de lijnen sneeuwvrij gemaakt. De sneeuw die nog wel op het veld lag verdween als eroverheen werd gelopen. We hebben op een uitstekend veld kunnen voetballen."

Pijp leeg
"De 0-4 was typerend voor ons zwakke spel. Iedereen dacht de scheidsrechter ging fluiten voor een handsbal, maar dat deed hij niet. Onze spelers anticipeerden hier niet op en zo kon Riel makkelijk scoren. Als we ons normale niveau hadden gehaald dan hadden we kunnen winnen, want aan allebei de kanten werd er erg rommelig gevoetbald."