Amateurscheids legt wedstrijd 10 minuten stil om spelregels op te zoeken

ANP/Foto ter illustratie

admin • 10:20, 14-05-2019 / Laatste Update: 06:26, 07-01-2024

Scheidsrechter zijn in het amateurvoetbal is het moeilijkste wat er is. Je kunt eigenlijk nooit iets goed doen en je wordt ook nooit - zoals de professionele collega's - geholpen door een videoscheids. Hoe neem je dan in hemelsnaam altijd de goede beslissing?

Scheidsrechter Richard Vissers nam afgelopen weekend het zekere voor het onzekere tijdens de wedstrijd vv Nijnsel tegen Avesteyn in de vierde klasse. Hij legde de wedstrijd in de absolute slotfase gewoon 10 minuutjes stil om binnen de spelregels even op te zoeken op z'n telefoon.

Wat was er precies aan de hand?

Kampioenkandidaat Nijnsel kwam in blessuretijd op een verlossende 1-0 voorsprong en vierde dat natuurlijk uitgebreid. Tegenstander Avesteyn wilde daar niet op wachten en nam de aftrap snel. De keeper van Nijnsel was natuurlijk kansloos en kreeg de 1-1 om de oren.

Maar toen was er hommeles. Was dit wel een geldig doelpunt? Scheidsrechter Vissers werd belaagd door beide teams en besloot om het spel even stil te leggen om rustig de spelregels door te nemen.

No score

Na een minuut of 10 kwam hij terug met de mededeling dat het doelpunt van Avesteyn toch niet geldig was, omdat er minimaal 7 veldspelers op een helft moeten staan bij het nemen van een aftrap. Dat was in ieder geval zijn uitleg, vertelt een speler van Nijnsel tegen Omroep Brabant.

Door de overwinning kan Nijnsel volgende week kampioen worden.