Amateurteam stapt van het veld na kopstoot met nare gevolgen: ‘Iedereen was in shock’

9 maart 2020

Foto ter illustratie: AFP

Amateurteam Diosa uit het Gelderse Balgoij is zondagmiddag van het veld gestapt nadat een speler van ze een kopstoot kreeg en knock-out ging. Dat schrijft de Gelderlander. Het incident gebeurde tegen Hatert, uit Nijmegen. "Iedereen bij ons was in shock", zei trainer Dennis McSorland van Diosa.


Na 75 minuten kreeg een speler van Diosa de kopstoot en meteen ging het licht uit bij hem. Ambulancebroeders hebben hem geholpen, daarna is de speler naar het ziekenhuis gegaan en daar verder behandeld. "Zijn gebit is kapot", aldus McSorland.

Reden kopstoot
De speler van Diosa kreeg een kopstoot nadat zijn team weigerde de bal terug te geven aan Hatert. Hatert had even daarvoor de bal buiten getrapt vanwege een blessure van de jongen die later de kopstoot kreeg. Na de kopstoot wilden de spelers van Diosa niet verder voetballen. Scheidsrechter Mesut Özcayan en thuisclub Hatert wilden wel door.

"Zijn gezicht zat onder het bloed. Hij is een paar minuten buiten westen geweest. Iedereen bij ons was in shock. Ik snap niet dat de scheidsrechter niet staakte", vertelde McSorland. Scheidsrechter Özcayan gaf een speler van Hatert rood, ook al had hij het incident niet gezien. McSorland: "Bij Hatert waren ze ook geschrokken. We zijn goed opgevangen door de club."

Onderzoek
Bij Hatert gaan ze deze week in gesprek met de speler die een kopstoot uitgedeeld zou hebben. "Ik heb het niet gezien, direct na de wedstrijd ontkende hij dat hij een kopstoot gaf", zei Hatert-trainer Rachid Mechbal. "Mocht hij inderdaad schuldig zijn, dan is hij niet meer welkom in het team."

Diosa stapte na 75 minuten bij een 0-0 stand van het veld. Wat er met de uitslag gebeurt, is nog niet duidelijk.