Amateurteam verplettert tegenstander met 55-0: ‘Moeten we hier wel blij mee zijn?’

12 september 2021

Foto ter illustratie: ANP

Het was geen foutje op de app Voetbal.nl, nee ELI 3 won zondagmiddag echt met 55-0 (!) van het 10e elftal van buurtgenoot Sparta'25. Het Eindhovens Dagblad sprak met de winnende trainer Rob Vereijken. "We zijn misschien wel iets te laag ingedeeld", was de conclusie.


In de bekerwedstrijd vloog de ene na de andere bal het doel in van de tegenstander, die precies 11 man opgetrommeld kregen voor de wedstrijd zondagochtend. Bij de schiettent vielen ook nog eens 3 spelers weg, dus kon er heel makkelijk 55 keer gescoord worden.

Ongeloof
In Lieshout, waar ELI vandaan komt, geloofden ze hun ogen niet. 55-0. "In de kantine hebben we het er ook over: moeten we hier eigenlijk wel blij mee zijn? Ik heb liever dat we een wedstrijd in de laatste minuut met 3-2 winnen, dan dat we met 55-0 winnen. De lol is er dan ook snel van af", sprak Vereijken.

Ondanks de vele goals bleef alles vriendelijk op een bijveldje in Beek en Donk. "Geen gescheld, geen geschop", blikte de trainer terug. De tegenstander stapte ook niet van het veld. "Je komt toch om gewoon die wedstrijd te spelen. Je stapt niet zomaar van het veld. Ik vind het klasse van die gasten dat ze door zijn blijven spelen, al hoop ik wel voor ze dat ze er nog wat spelers bij gaan krijgen", besloot Vereijken.