Amateurvoetballer ‘scheldt’ tegen eigen trainer en krijgt rode kaart

29 april 2019

DSVD-trainer Niki Leferink. © sportphoto.shop/ Marcel ter Bals/Tubantia

Dat een amateurvoetballer wel eens zijn controle verliest tijdens een voetbalpotje is niets nieuws. Dat hij die woede afreageert op een scheidsrechter is ook niet heel bijzonder. Dat de trainer de klos is, wellicht ook niet helemaal. Maar dat je daar een rode kaart voor krijgt, is toch wel redelijk uniek.


Het overkwam Marten Lubbers van DSVD uit Deurningen. Lubbers kreeg zondagmiddag in de wedstrijd bij Reutum een rode kaart na commentaar op zijn eigen trainer Niki Leferink.

'Ik ben geen mongool'
"Marten verspeelde de bal, nadat hij een paar keer de bal niet aan een medespeler gaf. Ik ging aan de andere kant van het veld uit m’n plaat, waarop hij reageerde 'ik weet het wel, ik ben geen mongool'", vertelt Leferink aan Tubantia.

De scheids blies direct op z'n fluit. "Hij zei tegen Marten dat er een rapporteur langs het veld staat en hij een rode kaart moet geven voor schelden." Dat betekende dus slecht nieuws voor DSVD, zeker omdat achteraf bleek dat de rode kaart onnodig was. "De rapporteur vertelde dat het geen reden was om rood te geven. Daar ben ik het mee eens. Het is iets voor ons en niet voor de scheids", zegt Leferink.

Klein staartje
DSVD won zijn wedstrijd wel, ook met 10 man. De ploeg was met 2-3 te sterk. Er is al gesproken over het voorval met Lubbers. "Hij was even gefrustreerd en snapte dat hij een fout had gemaakt. Ik keur zijn taalgebruik af en we zullen het er binnenkort nog eens over hebben", aldus Leferink.

En daarmee lijkt de kous af.