Amateurvoetballer voor een jaar geschorst: ‘We hebben het meteen geaccepteerd’

13 mei 2020

BSR Agency

De KNVB heeft een flinke schorsing uitgedeeld aan een voetballer van amateurvereniging Herovina in Brabant. De 21-jarige jongen mag een jaar niet voetballen. Zelfs niet trainen of jeugdwedstrijden fluiten. De club heeft de straf meteen geaccepteerd, meldt de voorzitter aan het Brabants Dagblad.


"De voetbalschorsing kwam niet onverwachts”, zegt Herovina-voorzitter Harry de Vries. "Als je de richtlijnen van de KNVB volgt, had de schorsing 15 maanden kunnen zijn. We hebben de straf ook meteen geaccepteerd."

Grensrechter geschopt
De voetballer zou in de wedstrijd tegen Asperen in maart de grensrechter van de tegenstander hebben geschopt tijdens een opstootje na afloop van de wedstrijd.

Overdreven
Dat hij een jaar niet mag voetballen, snapt iedereen wel. Maar dat hij zelfs niet mag trainen of fluiten, vinden veel mensen binnen de club overdreven. "Hij is 21 jaar. Hij hoort met zijn vrienden zijn hobby te kunnen uitoefenen. Op deze manier maak je zo’n jongen angstig voor het voetbal. Als een moordenaar een incident pleegt dan wordt er vanaf dag een ervoor gezorgd dat hij terug kan keren in de maatschappij. Deze straf dient geen doel en zorgt er juist alleen maar voor dat hij weinig anders kan doen dan zich vervelen. Hij gaat niet ineens tafeltennissen."

Per 1 september
De straf van een jaar gaat pas in op het moment dat de 1e officiële wedstrijd weer gespeeld wordt. Mogelijk is dat pas per 1 september.