‘Amateurwedstrijd loopt uit de hand, scheids tegen schenen geschopt’

15 april 2019

AD Amsterdam/Google Streetview

De wedstrijd SV De Meteoor - Ankaraspor is zondagmiddag helemaal uit de hand gelopen. Een speler van Ankaraspor zou de scheidsrechter tegen z'n schenen hebben getrapt.


Kort voor het einde van de wedstrijd in Amsterdam-Noord kreeg Ankaraspor een 3e rode kaart. Volgens verschillende supporters kreeg de scheidsrechter daarna een schop tegen de schenen. Hierdoor ontstond weer een flinke vechtpartij.

De scheidsrechter maakte een einde aan de wedstrijd. De politie moest zelfs met veel man naar het sportpark komen om alles te sussen en de scheidsrechter veilig naar z'n auto te brengen. De politie en de KNVB kunnen niet zeggen dat de scheidsrechter is geschopt. Er is nog geen aangifte gedaan door de man.

'Theater'
Ankaraspor ontkent dat de scheidsrechter is geschopt. Volgens voorzitter Hayati Kulaksiz maakte de scheidsrechter 'theater'. Hij ontkent tegen het Parool niet dat de grote vechtpartij ontstond na de 3e rode kaart voor Ankaraspor.

Kulaksiz stond zelf langs de lijn en heeft niet gezien dat de scheidsrechter een trap kreeg. Ook hebben zijn spelers dat tegen hem ontkend. "Als mijn spelers zoiets doen, stuur ik ze weg." ."

Volgens de voorzitter was de scheidsrechter partijdig. Het wedstrijdverloop was heftig: kort voor tijd stond Ankaraspor nog met 3-2 voor, maar het werd 4-3 voor De Meteoor, dat in de degradatiezone staat. De scheids had op dat moment al 2 rode kaarten en 6 gele kaarten gegeven aan Ankaraspor. Terechte rode kaarten, zegt zelfs de Ankarasporvoorzitter.

Alles ging mis
John Faasen, voorzitter van SV DeMeteoor,  zegt dat de scheidsrechter onder politiebegeleiding is weggegaan. Volgens hem ging alles mis toen de spelers van Ankaraspor zeiden dat ze waren uitgescholden voor 'kankerturk'. Dat ontkennen de spelers van De Meteoor dan weer.

De wedstrijd in de vierde klasse is officieel trouwens niet gestaakt. De uitslag 4-3 is doorgegeven alsof er niets is gebeurd. De KNVB zegt dat de aanklager van de voetbalbond aan de slag zal gaan met het rapport van de scheidsrechter. "Om te kijken wat er écht is gebeurd."