Appie verpest ultiem jongensboek: Milan (16) raakt baantje kwijt na droomdebuut

9 november 2018

Hij is pas 16 jaar en droomde van een debuut in het eerste elftal van zijn lokale voetbalploeg. Milan Schouten zat zondag bij de selectie van SC Rheden 1, maar had één probleem: hij moest die dag eigenlijk vakken vullen bij de Albert Heijn. Schouten meldde zich ziek, maakte de winnende goal en was de held van de club. Maar daar dacht de Appie anders over: Schouten werd een dag later ontslagen.


Geen vervanger
,,Mijn hele leven voetbal ik bij Rheden. Als kleine jongen ging ik al bij het eerste kijken. Als je dan zelf mag debuteren, komt een droom uit", zei Milan Schouten tegen dagblad De Gelderlander. Hij vertelde dat hij een probleem had, omdat hij geen vervanger kon regelen voor zijn AH-dienst op zondag. "Meestal lukt dat als je het in de AH-appgroep gooit. Daar zitten zo’n vijftig medewerkers in.” Maar nu niet.

Dus besloot Schouten om zich ziek te melden bij de Albert Heijn. ,,Ik zei tegen mijn chef dat ik me niet lekker voelde. Ik hoopte dat het in de doofpot zou belanden en concentreerde me op mijn debuut.”

Assist én de winnende
Schouten maakte in de 60ste minuut bij een stand van 1-1 zijn debuut. Vervolgens kwam thuis tegen VIOS met 2-1 achter. Maar vlak voor tijd valt de 2-2. Assist: Milan Schouten. ,,Mijn debuut was al geslaagd. Toen kwam die steekpass achter hun verdediging, in blessuretijd. Ik ging er op snelheid langs en schoot de bal rechts van de keeper: doelpunt. Het hele team sprong op me… Een jongensboek. Schitterend.”

Ontslag
De dag erna stond Milan Schouten natuurlijk in De Gelderlander. En dat hadden ze bij de Albert Heijn ook gelezen. Hun werknemer was helemaal niet ziek. Dus besloten ze om Milan te ontslaan. ,,Mijn chef Peter had de krant gelezen. Hij zei: je hoeft je hesje niet aan te trekken.” In het kantoortje legde Milan nog uit dat hij voor zijn passie heeft gekozen. ,,Peter begreep me, maar kon me niet meer in dienst houden.”

Maar of hij spijt heeft? ,,Nee, het was het waard. Zeker hoe het is uitgepakt, als eerste jaars A-junior de winnende maken!”