Bennekom boekt zege op VVA’71

21:13, 13-09-2014 / Laatste Update: 11:58, 13-12-2023

ACHTERBERG - De eerste regionale krachtmeting in de hoofdklasse A is in Bennekoms voordeel beslist. De ploeg van trainer Eric Speelziek won de uitwedstrijd tegen VVA’71 met 1-0.

Op de zege was, zeker op basis van de tweede helft, weinig af te dingen. Een later treffer van Marc Harlaux – vorig seizoen nog in dienst van de Achterbergse formatie – besliste het duel. In het eerste bedrijf gebeurde er bijzonder weinig. VVA had een optisch overwicht, maar veel doelrijpe kansen waren er niet. Beide ploegen hadden wel aanvallende intenties, maar beide doelmannen beleefden een rustige helft.

Na rust was dat wel anders. Bennekom zette een tandje bij en kreeg kansen. Grote kansen. Zo zette Omar Riani tien minuten na rust Harlaux vrij voor de keeper. Maar van vijf meter joeg de middenvelder de bal hoog over. Drie minuten later knalde Kevin Sissing van dichtbij op de paal.

Ook de thuisploeg kreeg wel zijn kansen. Een sterke loopactie en dito voorzet van invaller Siemen Eijkemans werd net gemist door Ruben Rip. In dezelfde minuut verspeelde Ricardo Vermeulen knullig de bal. Mo Bendadi ging er met het speeltuig vandoor, maar zijn inzet werd door Luud Eijkemans van de lijn gehaald.

Een kwartier voor tijd bracht doelman Sjoerd Rensen zijn ploeg Bennekom in een lastige parket. Hij was ver uit doel gekomen om een diepe bal weg te koppen. Spits Denny van Loen nam de bal, met het lege doel in zicht, in één keer op de slof, om deze op de lat te zien belanden. Bennekom voetbalde in die fase beter en kreeg na een onoverzichtelijke situatie waar het recht op had. Doelman Jaimy Schaap kreeg de bal niet weg. Harlaux profiteerde van dichtbij. “Het was een wedstrijd, die geen winnaar verdiende”, constateerde de verliezende VVA-coach Johan de Man. “Ik vond onze zege zonder meer verdiend”, was de mening van Speelziek.