🎥​ | Bizar! Amateurs Witkampers en Doetinchem vechten erop los na gestaakte promotiewedstrijd

20 juni 2022

Supporters van de amateurploegen Witkampers en VV Doetinchem hebben zich afgelopen weeken ernstig misdragen. Op video's is te zien hoe supporters met elkaar op de vuist gaan en er zelfs een vlaggenstok wordt gebruikt om er eens flink op in te 'steken'. Met nog 1 minuut te gaan, werd de wedstrijd gestaakt, zo meldt De Stentor.


Het duel tussen de ploegen uit Laren en Doetinchem werd gespeeld op een neutraal terrein in Eefde. De wedstrijd ging om promotie van de 3e klasse naar de 2e klasse.

Typisch amateurvoetbal
Met uiteindelijk nog maar 9 Doetinchemmers op het veld en een waarschijnlijke verliespartij van 3-2, gingen een aantal supporters zich steeds gekker gedragen. Tijdens de wedstrijd werden al reclameborden in elkaar gebeukt en werd vuurwerk op het veld gegooid (typische promotie/degradatiewedstrijd bij de amateurs dus).

Rake klappen
Maar met nog een minuutje te spelen, sloeg er een knop om bij een aantal 'fans'. Toen de nederlaag waarschijnlijk leek voor de Doetinchemmers en de Witkampers al flink aan het vieren waren, besloten verschillende supporters verhaal te halen bij het supportersterras. Hierop volgden rake klappen van beide kanten.

De scheidsrechter floot af en staakte de wedstrijd. Het is nog niet bekend of de 2 clubs opnieuw samenkomen om het minuutje uit te spelen.