Degelijk Hoek boekt zwaarbevochten overwinning

20:49, 01-11-2014 / Laatste Update: 14:16, 13-12-2023

RIJNSBURG - Hoek is er weer eens in geslaagd om drie punten over te houden aan een wedstrijd in de topklasse. Op bezoek bij Rijnsburgse Boys werd met 0-2 gewonnen.

De Zeeuws-Vlamingen hadden de tweede zege van dit seizoen te danken aan doelman Jordi de Jonghe. Al na 118 seconden lag de bal in het net. Een verre ingooi vanaf de rechterkant werd doorgekopt door Kyle Doesburg, waardoor de bal bij Mattis Persoons belandde. De aanvaller nam aan en schoot bekeken raak in de rechterhoek. Niet veel later was het Doesburg die naliet om de score te verdubbelen. Na een kwartier spelen werd zijn aanval gestuit door een verdediger, niet veel later kwam hij bij een voorzet van Birgen Martens net te laat.

Rijnsburgse Boys had in eigen huis weinig in te brengen tegen de Zeeuws-Vlamingen. Pas na rust, nadat doelman Mitchell Braafhart werd vervangen door Jordi de Jonghe, kwam Hoek een paar keer goed weg.

De Jonghe bleek bij een vrije trap van spits Raily Ignacio en een schot van dichtbij van Martin van Eeuwijk echter iedere keer de grote sta-in-de-weg. Zelfs een strafschop van Ignacio ging er een klein half uur voor tijd niet in. Zijn trap in de linkerhoek werd gestopt door de goalie.

In blessuretijd was het een andere invaller, Thomas van Renthergem, die van zich deed spreken. Op aangeven van Doesburg werkte hij in de 91ste minuut de 0-2 binnen, waarmee hij tekende voor de eindstand.

Met de 0-2-zege boekt Hoek pas de tweede zege van dit seizoen. De ploeg van trainer Kenny Verhoene komt daardoor op negen punten uit tien duels.