DOVO doet zichzelf te kort in Montfoort

21:38, 13-09-2014 / Laatste Update: 16:10, 13-12-2023

MONTFOORT - Bij de wedstrijd in de Hoofdklasse A tussen Montfoort en DOVO deed een oude voetbalwet weer eens van zich spreken. Als je als bovenliggende partij de vele kansen niet benut, krijg je uiteindelijk de kous op de kop: 1-1.

Op sportpark Hofland speelde de ploeg van manager Hans Kraay jr een goede eerste helft. In de 20e minuut resulteerde dat in een verdiende 0-1 voorsprong. Yannick Cornelisz scoorde fraai uit een vrije trap. Na de rust was DOVO lange tijd minder dominant en vielen er voor beide doelen niet veel kansen te noteren.

In het laatste kwartier leek DOVO dan toch de verlossende 0-2 te gaan scoren. Met name Rik van der Eerden, Leon Toonen en Yannick Cornelisz hadden dotten van kansen. In de slotfase ging de thuisploeg met lange ballen van achteruit op zoek naar de gelijkmaker.

In de 92ste minuut was het zover. Uit een scrimmage, waarin doelman Peter Veeneman nog een paar keer de bal blokkeerde, werd de bal toch over de lijn gewerkt door een Montfoortspeler (1-1). De teleurstelling aan DOVO over het verlies van twee punten overheerste na afloop.