Eric Meijers houdt VVSB ondanks wereldprestatie niet in Tweede Divisie

10 juni 2019

Orange Pictures

Eric Meijers is met VVSB gedegradeerd naar de Derde Divisie. Het doek viel voor de oefenmeester in de finale van de play-offs tegen Quick Boys. De ploeg uit Katwijk wist over 2 wedstrijden met 2-1 te winnen. Einde verhaal dus voor Meijers, ondanks zijn wereldprestatie.


Hoezo dat dan? Nou, Meijers kwam eind november naar Noordwijkerhout en toen stond VVSB op een troosteloze laatste plek met 2 punten. Het gat met de nummer voorlaatst was 11 punten.

De opmars was indrukwekkend vervolgens, maar meer dan de nacompetitie zat er niet in. Uiteindelijk sprokkelde Meijers met VVSB 28 punten uit 23 wedstrijden.

Credits voor de keeper
Meijers, nationaal bekend vanwege zijn optreden in de documentaire over Achilles'29, sprak eens lovend over zijn keeper. In tegenstelling tot de doelman van Achilles, die natuurlijk een 'k*t keeper' werd genoemd.

"Eerlijk is eerlijk, maar over 2 wedstrijden is Quick Boys de terechte winnaar. Alleen als je zo ver komt, hoop je dat we de strafschoppenserie halen, dan had Ruben Valk ons in de Tweede Divisie gehouden. Hij keepte een wereldpot. Het was ons niet gegund. Maar de credits zijn voor Quick Boys", sprak Meijers na afloop van de wedstrijd.

In de halve finale was VVSB te sterk voor Hoek (7-4 over 2 wedstrijden).